В Естонській республіці у середу, 23 червня, відзначають День перемоги у Визвольній війні 1918-1920 років.

Свято присвячене перемозі Естонії в Венденській битві над Балтійським ландесвером 23 червня 1919 року і є також днем ​​пам'яті перемоги і боротьби всіх естонців.

Сьогодні на урочистостях прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас наголосила, що навіть у вільній державі боротьба повинна тривати, адже естонські громадяни вшановують не лише подвиг 102-річної давнини, а й те, яких зусиль докладає кожне наступне покоління для того, щоб усі народжені вважали свободу цінністю, даною від народження. За словами Каї Каллас, сучасний світ має нові загрози, серед них кіберзлочини, але єдність допоможе естонцям долати виклики і труднощі.

Щороку в цей день відбувається військовий парад в присутності президента Естонської Республіки, а також урочисте підняття державного прапора. Крім того, святкування Дня Перемоги нерозривно пов'язано зі святкуванням Яаніпяєва (за язичницькими відгомонами традицій, це день середини літа).

16 лютого 1934 року парламент Рійгікогу прийняв постанову про оголошення 23 червня національним святом, для увічнення перемоги й героїзму естонських та латвійських добровольців, а також для вшанування їх пам'яті.

Вперше свято було проведено в 1934, але за німецької та совєцької окупацій залишалося забороненим.

Після відновлення незалежності Естонії в 1991 році свято було відроджено разом з традицією його відзначати. Святкування дня перемоги організовується переважно спільними силами союзу оборони і збройними силами Естонії з 2000 року. 

Згідно з естонськими законами, протягом двох днів (святкування 24 червня накладається на День Святого Іоана) на урядових будівлях повинні були підняті всі національні символи Естонської Республіки.

До речі, 14 червня 2021 року вранці два російських літаки "Су-35C" вторглися в повітряний простір Естонії в районі острова Хійумаа.

Винищувачі летіли з вимкненими передавачами без наданого плану польоту, пілоти не мали зв'язку з естонською авіадиспетчерською службою. У зв'язку з інцидентом міністерство закордонних справ Естонії в середу викликало тимчасового повіреного у справах Російської Федерації і вручило йому ноту. Це четвертий випадок порушення повітряного кордону Естонії російськими літаками в цьому році.