Співробітники СБУ встановили, що схему організував керівник виробничого підрозділу філії "Центр управління промисловістю" АТ "Укрзалізниця". 

Служба безпеки викрила корупційну схему з продажу щебня на Укрзалізниці, що приносила бюджету мільйон гривень збитків щомісяця, і так пів року.

Філія, яка займається видобутком і продажем щебню, продавала його лише "потрібним" клієнтам. Посадовець вимагав хабарі від бізнесменів з будівельної галузі. За хабар він запевняв, що щебінь продаватимуть саме їм в обхід прозорих процедур. 

Торгівля йшла оптовими партіями, додали в СБУ. Для передачі грошей організатор оборудки залучив посередника.

Співробітники СБУ задокументували факт одержання учасником схеми частини хабара. Правоохоронці затримали посередника у Києві під час передачі чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 87 500 грн.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за підкуп службової особи, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб чи поєднані з вимаганням неправомірної вигоди.

У межах кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору оборудки. Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших причетних осіб.