Станом на 24 червня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних складала 354 тисячі осіб, що на 105 тис осіб менше, ніж на початку року: на 1 січня на обліку перебувало 459 тис зареєстрованих безробітних, повідомили в Мінекономіки.

І хоче кількість зареєстрованих безробітних досягла допандемічного рівня, статистичні дані показують: у першому кварталі безробіття сягнуло рекордного з 2017 року рівня. Про це свідчать дані Держстату

Графік змін допомагає відстежити. У першому кварталі 2021 року рівень безробіття становив 10,5% (це найвищий показник з початку 2017 року). Зазначається, що кількість безробітного населення віком 15 років і старше та у віці 15-70 років склала по 1,8 млн осіб. 

Тим часом Україна готується до Всеукраїнського перепису населення 2023 року і планує запровадити ідентифікацію респондентів за допомогою номера мобільного телефону.

Олег Немчінов за результатами онлайн-засідання Міжвідомчої комісії з питань сприяння проведенню Всеукраїнського перепису населення, повідомив, що вирішили актуалізувати цифровий картографічний матеріал, виготовлений для потреб Всеукраїнського перепису населення; - модернізувати комплекс автоматизованої системи.

Також потрібно запровадити сервіс для ідентифікації респондентів за допомогою номера мобільного телефону у підсистемі збирання переписних даних під час інтернет-раунду Всеукраїнського перепису населення.