Освітянам та працівникам сфери обслуговування можуть заборонити роботу без щеплення від COVID. Як пояснив головний санлікар країни, графік вакцинації до кінця року вже сформований.

Таку заяву в інтерв'ю виданню «Ліга» зробив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

Для частини громадян вакцинація проти коронавірусу має стати обов'язковою. Зокрема – для працівників сфери освіти та обслуговування.

У нас є частина дорослого населення, для якої вакцинація має бути обов’язковою: працівники освіти, сфери обслуговування, ми не маємо допускати їх до робочих місць без щеплення. Для всіх інших забезпечити обов’язковість доволі важко і сам процес контролю не матиме практичного сенсу. Це скоріш власний вибір людини, – вказав він, коментуючи можливість введення покарань за відмову від щеплення.

Як розповів санлікар, графік вакцинації до кінця року вже сформований. В МОЗ бачать кількість та тип вакцин, які приїдуть в країну.

Для нас основна ідеологія на 100% забезпечити не лише першою дозою, але й другою. Коли вакцину доставляють до центру вакцинації, розраховують так, щоб ми мали аналогічну резервну кількість для другої дози. Коли це врегулювали, з’явилася ініціатива відкрити повноцінні центри масової вакцинації, – вказав Кузін.