Ризик розвитку у людини інсульту прямо залежить від кількості червоного м'яса в раціоні. До такого висновку прийшли американські вчені, передає УНН з посиланням на ahajournals.org.

У дослідженні взяли участь понад 10 тисяч людей. Кожен день досліджуваних годували свіжою та обробленою свининою.

За підсумком вчені прийшли до висновку, що найбільше провокує інсульт свіже червоне м'ясо, трохи менше – оброблене.

Результати цього дослідження показують, що споживання свіжого або обробленого червоного м'яса підвищує ризик розвитку загального та ішемічного інсульту, – йдеться в повідомленні.

При цьому було доведено, що взаємозв'язки між червоним м'ясом і геморагічним інсультом (гіпертонічний внутрішньомозковий крововилив) немає.

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати.

У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень.

Червоне м'ясо – всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.