Вже другий рік частину коштів на місцеві дороги не встигають освоювати через затягування в часі із документами на місцях.

Про це йшлося на нараді голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка з головами територіальних громад, повідомляє пресслужба ОДА.

Розпочати ремонтні роботи на комунальних дорогах треба до 1 серпня 2021 року. Інакше кошти, передбачені на це, передадуть у ті громади, де є усі дозвільні документи та вже ведуться роботи, сказав Погуляйко.

«На рахунку у вас лежить 46 млн грн, які не використовуються. А загалом на сьогодні у казначействі знаходиться 284 млн грн. Як я можу просити додаткові кошти, якщо заздалегідь передбачені не освоюються? На сьогодні усе для початку робіт давно готове: гроші є, тендери проведені, але роботи чомусь не розпочинаються. Тому нам з вами треба визначитись з кінцевою датою початку робіт. Пропоную так: якщо після 1.08.2021 року у вас не розпочаті роботи, ми кошти перекинемо на ті дороги, на які є усі необхідні документи та виконуються роботи», – зазначив очільник області.

Адже, як повідомив директор департаменту інфраструктури облдержадміністрації Віктор Довгополюк, на сьогодні із 65-ти об’єктів на 64-х вже завершені тендерні процедури, на 11-ти триває укладання договорів з підрядними організаціями, на 32-х очікують дозволи на початок виконання робіт, і лише на 13-ти уже ведуться роботи. Загалом на комунальні дороги цьогоріч передбачено 135 млн грн.

«За все відповідаєте ви, бо ви є розпорядниками та замовниками робіт щодо кожної дороги. Саме ви працюєте для своєї громади. Якщо у вас є питання, які треба вирішити, то звертайтеся у департамент інфраструктури. Ми про це вже вам казали, що будемо звертатися в ДАБІ, Кабмін та впливати на ситуацію. Хоча на сьогодні проблем із дозволами немає, бо цей процес налагоджений на центральному рівні. І лише 4 територіальні громади звернулися за допомогою, з яких двом вже допомогли», – звернувся до присутніх голів громад Віктор Довгополюк.

Тож, окрім цього, обласна державна адміністрація повідомила, що клопотатиме перед обласною радою, аби розпорядниками коштів зробити ОДА. Бо, як показує досвід, вже другий рік частину коштів на дороги не встигають освоювати через затягування в часі із документами на місцях.