В Україні з 1 серпня запустять електронну платформу для набору до вишів іноземних студентів. На урядовому порталі опублікували постанову щодо реалізації такого експериментального проєкту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу міністерства.

«З 1 серпня розпочинається запуск Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти. Перший крок – підключення електронних кабінетів закладів вищої освіти до Єдиної системи», – сказано у повідомленні.

Для цього виші до 1 серпня мають надати держпідприємству «Український державний центр міжнародної освіти» наступні документи:

  • заповнений договір з ДП у двох примірниках;
  • документи, що підтверджують наявність у вишу ліцензії на провадження освітньої діяльності та сертифіката про акредитацію освітньої програми у визначеному порядку;
  • лист про призначення відповідального оператора Єдиної системи в закладах вищої освіти, який є співробітником ЗВО (що підтверджується наказом на призначення).

«За результатами підключення закладів вищої освіти до Єдиної системи іноземні вступники матимуть можливість реєстрації та подачі заяв на обрані освітні програми», – додали у міністерстві.