Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх прокоментувала своє фото з росіянкою Марією Ласіцкене після фіналу змагань зі стрибків у висоту на Олімпіаді.

Після прибуття в аеропорт Бориспіль спортсменка заявила, що цим фото вона не висловлювала «жодної політичної позиції», передає НВ.

«Ці змагання були важкими фізично і емоційно…На те є причини. Після змагань ми все традиційно привітали одна одну і в цьому не було жодної політичної позиції», – розповіла Магучіх.

Притім вона підкреслила, що не заперечує, що між Україною і Росією йде війна.

«Я дуже поважаю воїнів, які тримають оборону на фронті, щоб ми, спортсмени, могли виступати на міжнародній арені», – додала легкоатлетка.

Вона також зазначила, що в Україні є свобода думки і подякувала тим, хто її підтримував і критикував.

«Це мій досвід. Це зробить мене сильнішою», — впевнена Магучіх.

7 серпня Ярослава Магучіх завоювала олімпійську бронзу в стрибках у висоту. Перше місце зайняла спортсменка Олімпійського комітету Росії Марія Ласіцкене, яка також є капітаном Збройних сил РФ.

Пізніше з’явилися фото, на яких видно, як українка після фінальних змагань обіймалася з російської легкоатлеткою. Це викликало обурення в соцмережах.

Нагадаємо, Радіо Свобода кілька днів тому оприлюднили інформацію, що заступниця міністра оборони Ганна Маляр прокоментувала те, що бронзова призерка Олімпійських ігор у Токіо Ярослава Магучіх після фіналу сфотографувалася із представницю Російського олімпійського комітету Мариною Ласіцкене.

За словами Маляр, Магучіх є молодшою сержанткою Збройних сил України, загалом до української олімпійської збірної увійшли 60 спортсменів зі статусом військовослужбовців.

Заступниця міністра зазначила, що фото Магучіх із представницею РОК викликало обурення в українському суспільстві. Вона додала, російська агресія проти України «накладає певні обмеження та відповідальність» на спортсменів, які представляють Україну.