Який вигляд має проспект Волі на початку серпня? Що найбільше критикують у соцмережах? Микола Осіюк навесні обіцяв, що висадять більше дерев, ніж довелося зрізати. А як там пеньки, з яких "реконструкція" і почалася? Департамент ЖКГ запевняв, що старовинну бруківку не вкрадуть, однак лежить вона на узбіччі й навряд хтось із робітників почне наздоганяти перехожого, котрий візьме на оберемок кілька раритетів, особливо, коли всі "реконструктори" зосереджені на інших ділянках проспекту. 

Гортайте наш репортаж з фотографіями та відео. Ловіть миті самотужки і надсилайте в редакцію ГІТ.


Дехто з користувачів Фейсбуку нарікає на те, що спосіб ведення робіт нелогічний з огляду на каналізацію. Цитуємо частину допису: "Спочатку вкладають бруківку, бордюри - потім вже відкопють корито, заміняють каналізації. Бруківку ломають технікою на кусочки. Після, вкладають знову, не закінчивши ще з основою. І тут бац і знову забули одну з каналізацій. ..На Сенатора вже зроблені бордюри. Але ж треба було їх так зробити, не понизивши на місцях для велодоріжок та пішоходних зон. Потім або пероблятимуть. Або інваліди на візку та велосипедисти будуть через бордюри у 20см перелітати!"

Як тривало укладання асфальту за годину до дощу, встигла зафіксувати команда ГІТ 4 серпня на проспекті Волі, пройшовши від Київського майдану до гімназії імені Модеста Левицького. 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ НАШУ 7-хвилинну РОЗВІДКУ ПРО ТЕ, ЯК І ЧОМУ РЕКОНСТРУКЦІЯ ПРОСПЕКТУ ВОЛІ РОЗПОЧАЛАСЯ З НЕЛЕГАЛЬНО ЗРІЗАНИХ ДЕРЕВ.

СТУДІЯ ГІТ найвідвертіша про Луцьк та глобальні проблеми в тутешньому фокусі.  У відео нижче ми оцінюємо будинки з молодою архітекторкою Діаною Степанюк та проводимо в історичний тлін віллу з краєзнавцем та чиновником Олександром Котисом.