Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради розмістив на майданчику Рrozorro оголошення про проведення переговорної процедури для закупівлі додаткових робіт під час капітального ремонту проспекту Волі.

Вартість робіт оцінили у 31 мільйон 249 тисяч 34,58 гривні. За ці кошти збираються замінити інженерні мережі та нижній шар дорожнього одягу на проспекті Волі – від вулиці Шопена до Київського майдану. Термін виконання – до 31 грудня 2022 року.

Укласти договір на таку суму мають намір із ТзОВ  «Луцькавтодор-сервіс», яке виграло тендер ще у 2020 році і виконує роботи у 2021-му.

Нагадаємо, проєкт капітального ремонту частини проспекту Волі розрахований на найближчі два роки. 12 березня 2021 року директор департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Микола Осіюк назвав орієнтовну вартість виконання робіт – 60-80 мільйонів. 

Судячи із тендерної документації, загальна вартість ремонту вже сягнула 93 мільйонів 841 тисяч 117, 76 гривні: цьогоріч ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс» має освоїти 62 мільйони 592 тисячі 83,18 гривні, а наступного року –  31 мільйон 249 тисяч 34,58 гривні.

Ось як департамент ЖКГ Луцькради обґрунтував необхідність провести для закупівлі додаткових робіт на проспекті Волі переговорну процедуру із одним учасником, а не відкритий конкурс на конкурентних засадах:

 «У ході виконання договору від 30.04.2020 № 334 на закупівлю робіт по капітальному ремонту проспекту Волі від вулиці Шопена до Київського майдану в місті Луцьку Волинської області (коригування), укладеного за результатами процедури відкритих торгів, виникла необхідність у виконанні додаткових робіт, які через об’єктивні причини не були передбачені технічною специфікацією по вказаному об’єкту. У процесі здійснення капітального ремонту проспекту Волі проєктною організацією, технаглядом, представниками замовника та підрядника було встановлено ряд додаткових робіт, які не передбачені основною проєктно-кошторисною документацією, але виконання яких є вкрай необхідним для забезпечення повного циклу робіт. Зважаючи на вказані обставини, а також на те, що вказані роботи технічно та економічно пов’язані з головним (первинним) договором, причому договірна ціна на додаткові роботи не перевищує 50 відсотків вартості договору, вбачається можливість проведення закупівлі додаткових робіт з використанням переговорної процедури з товариством з обмеженою відповідальністю «Луцькавтодор-сервіс», що забезпечить їх швидке виконання, дотримання технологічного процесу, а також сприятиме тривалому терміну експлуатації збудованого об’єкту. Проведення додаткових робіт іншим виконавцем може призвести до технологічної несумісності та виникнення проблем технічного характеру під час виконання робіт та подальшої здачі об’єкта в експлуатацію. Крім того, відповідальність за якісне виконання робіт буде нести один підрядник, що дасть можливість уникнути спірних ситуацій та забезпечити визначений гарантійний термін експлуатації об’єкту в цілому після завершення ремонтних робіт. Враховуючи вказані обставини прийнято рішення застосувати, як виняток, переговорну процедуру закупівлі капітального ремонту проспекту Волі від вулиці Шопена до Київського майдану в місті Луцьку Волинської області (коригування в частині заміни інженерних мереж та нижнього шару дорожнього одягу)».

Також нагадаємо, рух транспорту по проспекту Волі у Луцьку у зв’язку з реконструкцією зупинили 17 червня. Відновити його, за сприятливих умов, обіцяють у жовтні.

Асфальтувати проспект верхнім чистовим шаром асфальту підрядник буде в кінці весни – на початку літа 2022 року. Завершити всі роботи на проспекті повинні до кінця наступного року.