Влада в Україні поки не планує вводити локдаун, а буде дотримуватися адаптивного карантину. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода повідомив заступник міністра охорони здоров'я – головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Про це інформує УНН.

У відношенні чергового локдауна, ми використовуємо і будемо продовжувати використовувати адаптивний карантин. Адаптивний карантин – це складний механізм. Але він полягає в тому, що на рівні кожної області ми можемо відстежувати надчутливі показники, згідно з ними впроваджувати протиепідемічні заходи. Ми зараз хочемо відтягнути такий локдаун на максимально віддалені терміни, – підкреслив Кузін.

Головний санлікар зазначив, що згідно зі світовим досвідом можна побачити, що в кінці осені й на початку зими більшість країн посилюють карантинні обмеження. Втім, Кузін відкидає повідомлення деяких ЗМІ про нібито запровадження чергового локдауна з 4 вересня.

Ні, це не правда. Тому що зараз немає підстав говорити про погіршення ситуації. Є регіони, в яких ми дійсно спостерігаємо погіршення епідеміологічної ситуації, або ті, щодо яких ми більш ретельно повинні відстежувати контактних або стежити за тією чи іншою ситуацією. Однак говорити про те, що з 4-го або 5-го вересня буде погіршення епідеміологічної ситуації або буде введений локдаун – такої інформації зараз немає, – заявив головний санлікар.

В Україні зафіксовано вже 2,258 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст за добу, 6 серпня - майже 1,1 тисячі.