Не варто займаючись благодійністю одразу скидати кошти на картки батьків дітей, які потребують допомоги, якщо ви особисто не знаєте цих людей. Ліпше ці кошти переказати на рахунок благодійного фонду.

Адже, часто виписки, які можна побачити в соцмережах не є підставою для збору коштів, бо з них незрозуміло на що потрібні кошти, скільки їх потрібно, і неможливо відслідкувати чи будуть вони використані за призначенням.

Про це в прямому ефірі телеканалу ГІТ розповіла засновниця та директорка благодійного фонду «З Богом у серці» Марія Бадалян.

За її словами волонтери фонду «З Богом у серці» від самого початку вирішили не надавати допомоги у вигляді готівкових коштів. Хоча і розуміли, що таким чином можуть недоотримувати надходжень, але точно знатимуть на що спрямовуються зібрані пожертви.

Як розповідає Марія Бадалян, 80% тих, хто звертається до фонду, дізнавшись, що там не дають готівки відмовляються від допомоги.

«До нас звертаються, кажуть що потрібні ліки – ми купуємо ліки, потрібна операцію – ми її оплачуємо. Таким чином ми відсіваємо шахраїв», - ділиться досвідом Марія Бадалян.

За словами Марії Бадалян, величезні кошти осідають у шахраїв через відсутність в українців культури благодійності. Є випадки, коли зібрані кошти людям не знадобилися на лікування і вони їх використовують на відпочинок закордоном чи предмети розкоші, замість того щоб допомогти іншим хворим.

«Благодійний фонд несе відповідальність. – каже Марія Бадалян. – Ми не можемо ці кошти вивести собі. Ми звітуємо перед податковою раз в рік. І постійно звітуємо перед нашими благодійниками.»

Також, за словами засновниці фонду,  вся команда працює на волонтерських засадах і навіть не отримує зарплат за свою благодійну діяльність.

Детальніше про роботу фонду «З Богом у серці» та поради як не потрапити на гачок до шахраїв дізнаєтеся переглянувши наше інтерв’ю із засновницею та директоркою фонду Марією Бадалян.