Підозру у розкраданні 1,2 мільйона гривень, призначених для будівництва амбулаторій на Волині, оголосили заступнику директора департаменту інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації, начальнику управління капітального будівництва Івану Корчуку.

Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє ІА «Волинські новини».

Нагадаємо, заступнику директора одного з департаментів Волинської ОДА та засновнику й керівнику одного із волинських товариств за фактами службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами, шляхом зловживання службовим становищем, у складі організованої групи, в особливо великих розмірах, вчиненого повторно, повідомили про підозру.

Як з'ясувало слідство, кошти з державного бюджету та надані під гарантії уряду України кредитні кошти Європейського банку виділялися на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У межах цієї програми проводилося будівництво двох районних амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Під час проведення тендеру на проведення будівельних робіт перемогу отримало підконтрольне товариство. Між ним і Департаментом Волинської ОДА були укладені відповідні договори. З метою привласнення коштів до актів виконаних робіт вносилися неправдиві відомості про їх обсяги та вартість. Надалі на підставі цих документів проводилися розрахунки з генпідрядником. На момент проведення розрахунків за роботи, зазначені в актах, частина з них фактично не була виконана, частина – взагалі не виконувалася.

В ході слідства правоохоронці зібрали докази причетності до організації злочинної схеми заступника директора одного з департаментів Волинської ОДА, засновника та керівника товариства-генпідрядника. Внаслідок їх протиправних дій на будівництві двох амбулаторій вони привласнили понад 1,2 млн грн коштів державного бюджету.

У середу, 8 вересня, трьом фігурантам повідомили про підозру. Дії заступника директора одного з департаментів Волинської ОДА, засновника та керівника товариства-генпідрядника кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.