У п’ятницю, 10 вересня, у Луцьку відбувся Третій Молитовний сніданок Волині.

Учасників заходу, а їх було майже дві сотні, гостинно зустрів Волинський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка, повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Серед присутніх – Луцький міський голова Ігор Поліщук, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Людмила Тимощук, Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк, Почесний консул Литовської Республіки у Волинській області Сергій Мартиняк, народний депутат України В'ячеслав Рубльов, учасники АТО/ООС, представники бізнесу, культури, медицини, священнослужителі, прийомні родини, волонтери та інші.

Традиційно дійство розпочалося зі спільної молитви у виконанні архієрейського хору «Оранта». Згодом повідомили мету заходу: збір коштів на придбання діагностичного обладнання для неонатального центру Волинського обласного територіального медичного об’єднання. Йдеться про апарат амплітудно-інтегрованої електроенцефалографії для діагностики патологічних відхилень у діяльності центральної нервової системи новонароджених.

Переказати гроші можна було на розрахунковий рахунок Волинського обласного перинатального центру або здійснити благодійну пожертву, поклавши кошти до скриньок.

Поєднують молитву та добрі справи у Луцьку з 2018-го року. Спільними зусиллями представників влади, духовенства, громадськості та бізнесу вже придбано дороговартісні гемоаналізатори для дитячих лікарень й дихальний апарат.

Генеральний директор КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська розповіла, що допомога благодійників дуже цінна, бо можливості придбання необхідного обладнання коштом закладу – обмежені.

«На жаль, держава не виділяє нам гроші на придбання такого обладнання. І тому ми сьогодні звертаємося до вас – меценати, бізнесмени, політики. Без вашого сприяння, дітки не отримають якісної медичної допомоги. Долучіться, будь ласка, подбайте про майбутнє України. Маючи на балансі апарат для діагностики патологічних відхилень у нервовій системі новонароджених, ми станемо ще потужнішою клінікою, де не лише виходжують проблемну дітвору, а й працюють на випередження різних недуг та патологій», – підсумувала вона.

Священнослужителі різних конфесій разом з усіма молились за Україну, її народ, військо, лікарів, а також – за Луцьк та мир у світі.

Молитви виголосили: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Старший пастор Церкви Адвентистів Сьомого Дня Володимир Мелись, голова Волинського об’єднання церков Євангельських християн-баптистів, єпископ Ярослав Троць, Вікарій Волинської єпархії Української православної церкви єпископ Камінь-Каширський Афанасій, екзарх Луцький Української греко-католицької церкви єпископ Йосафат, голова Волинського об’єднання Української церкви Християн віри євангельської, єпископ Михайло Близнюк.

А завершився Третій Молитовний сніданок спільною молитвою усіх присутніх “Боже великий, єдиний”.

Також перед присутніми виступили дитячі колективи та співак Сергій Скулинець.

Довідково. Молитовні сніданки – багаторічна традиція, вони проводяться у США вже понад 60 років. Перший такий захід був організований президентом США Дуайтом Ейзенхауером у 1953 і з того часу молитовні сніданки проводять постійно. Це – звичай десятків країн світу, який покликаний об’єднати людей задля молитви та доброї справи.