У зв'язку із запровадженням «жовтого» рівня епіднебезпеки 471 школа на Волині має перейти на дистанційну форму навчання. У тих школах, де вакциновано 80 і більше відсотків персоналу, навчання відбуватиметься у звичному режимі. Таких у Волинській області 117 загальноосвітніх навчальних закладів (із загальної кількості 588).

Про це у коментарі «Суспільному» розповіла заступниця начальника обласного управління освіти Тетяна Соломіна.

Загалом 23 вересня, повідомила Тетяна Соломіна, в області зможуть працювати 272 освітні заклади – вищі, професійно-технічні, школи та дитсадки.

«Це становить 24 % від загальної кількості – 1 153 заклади. 299 закладів – це ті, де рівень вакцинації працівників від 50 до 79 %», – додала посадовиця.

80 % працівників освітніх закладів, зазначила заступниця начальника обласного управління освіти Тетяна Соломіна, повинні мати щеплення або довідку про те, що перехворіли на COVID-19, або ПЛР-тест.

«Якщо кількість сумарно цих людей не перевищує, не досягає 80 % бар’єру, отже, цей заклад працюватиме дистанційно», – додала посадовиця.

Зі слів керівника департаменту освіти територіальної громади Луцька Віталія Бондаря, 59 % працівників шкіл Луцької громади станом на 21 вересня зробили щеплення проти COVID-19.

У дитсадках Луцької громади станом на 21 вересня щепилися проти коронавірусної хвороби 27 % працівників, повідомив керівника департаменту освіти територіальної громади Луцька Віталій Бондар.

Нагадаємо, 21 вересня Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила «жовтий» епідеміологічний рівень по всій території України з 00:00 годин 23 вересня. Таке рішення було ухвалене через погіршення епідеміологічної ситуації. Згідно з ним, заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників хоча б одного щеплення.

14 вересня в обласному управлінні освіти повідомляли, що через коронавірусну інфекцію перейшли на дистанційну форму навчання 52 класи. Ще дві школи пішли на домашнє навчання усім складом.

Наприкінці липня Кабмін змінив умови роботи закладів освіти під час карантину. У разі переходу регіонів до «жовтого», «помаранчевого» чи «червоного» карантинних рівнів для роботи шкіл потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.