Український суперважкоатлет Олександр Усик в головній події боксерського вечора в Лондоні (Великобританія) переміг місцевого боксера Ентоні Джошуа і став новим чемпіоном світу за версіями WBA (Super), IBF, WBO і IBO.

Українець здолав суперника одноголосним рішенням суддів, - пише «Рубрика».

 Усик проводив свій третій бій у суперважкій вазі і вперше боксував за титул чемпіона світу, Джошуа – захищав свої титули.

Перші два раунди пройшли в рівному бою між Усиком та Джошуа. У третьому раунді Олександр кілька разів влучив у Ентоні, а в четвертому – боксери обмінялися влучними потужними ударами.

У п'ятому-шостому раунді Джошуа забирав за собою центр рингу, більше контролював ситуацію. Натомість у сьомому-восьмому раунді Усик підняв швидкість і більше атакував британського боксера. А от у дев'ятому раунді значно впевненіше діяв Джошуа, який наніс кілька раундів по Усику.

У десятому раунді Усик отримав розсічення брови, а у Джошуа "запливло" праве око. В одинадцятому (передостанньому) раунді Усик також завдав ряд значних ударів Джошуа.

А в дванадцятому раунді Усик пішов в атаку і на останніх секундах провів активну атаку – затис суперника на канатах, суддя не зупинив бій. Бій дійшов до суддівських оцінок!

Рішення суддів – 117-112, 116-112, 115-113 на користь Олександра Усика.

Судді у рингу: Говард Фостер (Британія), Стів Вайсфельд (США) і Віктор Фесечко (Україна).