Кліматолог Наталка Діденко прогнозує Україні з понеділка аж до самих вихідних погоду без істотних опадів.

Про це вона пише у Фейсбук.

«З понеділка до наступних вихідних - з 27 вересня по 3 жовтня - в Україні переважатиме антициклональний характер погоди. Тобто, істотних опадів не передбачається.

Єдиний невеликий виняток: у понеділок та вівторок на північному сході України, а це Сумщина, Харківщина, Полтавщина, частина Чернігівщини та Луганщини ймовірний невеликий дощ», - прогнозує Діденко.

Потім, за її словами, буде багато сонця, красивих осінніх хмар, ранкових туманів із небезпечною видимістю для водіїв, сухої погоди.

«Температура повітря не буде надто високою, протягом дня максимально передбачається в межах +13+18 градусів. Найтепліше буде на південному заході України, на Закарпатті, до +18+22 градусів», - зазначає синоптик.

Ночі очікується холодними, +4+9 градусів, на Півдні та на Закарпатті до +12 градусів.

«Киянам у понеділок та й протягом усього тижня атмосфера обіцяє суху погоду. Ночі передбачаються холодними, +3+6 градусів, протягом дня температура повітря коливатиметься в межах +13+15 градусів», - прогнозує фахівець.

 «Хто не зміг чи не встиг цими вихідними кудись поїхати чи нагулятися, не засмучуйтесь, наступними вихідними можна сміливо це зробити - радуватиме красива сонячна суха погода», - резюмує Наталка Діденко.