В багатоповерхівках обласного центру станом на 28 вересня не працюють понад 30 ліфтів.

Про це Суспільному телефоном повідомив директор ремонтно-будівельного управління «Волиньліфт» Андрій Ткачук.

Капремонту підлягають ліфти, які експлуатують понад 25 років та у яких завершився граничний термін експлуатації.

Частково ми проводили ремонтні роботи, частково інші організації. Зраз триває друга партія тендерів на виконання робіт з капітального ремонту ліфтів. Також є ліфти, які можуть не працювати день-два через невеликі технічні збої, – зазначив керівник «Волиньліфту». Додає: капремонт підіймача, залежно від його стану може вартувати від 80 до 300 тисяч гривень.

Роботи відбуваються на умовах співфінансування, де 40 % коштів збирають мешканці будинку, 60 % робіт – за кошти з міського бюджету. Зі слів Андрія Ткачука, в кількох багатоповерхівках у Луцьку капремонт затягнувся через непорозуміння та невчасно зібрані кошти мешканців.

Наприклад, будинок на вулиці Шота Руставелі. Довго тягнувся ремонт, але врешті-решт люди зібралися коштами і ліфт там уже запущений. Також були питання по першому під'їзду в будинку на вулиці Озерецькій, 12, але теж вирішили, – додав Андрій Ткачук.

За інформацією, яку оприлюднили на сайті Луцької міської ради, станом на 21 вересня ремонт провели у 45 ліфтах. «На 56 ліфтів експерти надали позитивні висновки та продовжили термін експлуатації. В роботі ремонти на 28 ліфтах, на тендері перебуває 18 ліфтів, – зазначили в документі».

Окрім зазначеного переліку підіймачів, капремонту потребують ще 108 ліфтів, із яких 34 розташовані у будинках, які обслуговують управлінські компанії, а 71 ліфт – у будинках ОСББ.

Всього до кінця 2021 року в ЖКГ запланували капітальний ремонт 251 ліфта, котрі відпрацювали 25 років.