Найближчим часом Україну чекає перехід у «жовту зону», а можливий локдаун слід чекати не раніше листопада.

Про це сказав головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі «Сніданку з 1+1», передає УНН.

Зараз ситуація дійсно погіршується у переважній кількості областей, і ми вже бачимо що найближчим часом Україна все ж таки вийде з «зеленої зони» і ми будемо вимушені запровадити «жовту зону», де будуть більш жорсткі обмеження по відвідуванню масових заходів або спортивних залів. Але кожна нова зона – «жовта» або «помаранчева», покликана не допустити тотального локдауну в країні, переходу до «червоної зони», – сказав Кузін.

За словами головного санлікаря, наразі Україна використовує адаптивний карантин, при якому МОЗ враховує дуже багато показників.

Так, якщо один з цих показників погіршується, то є встановлені часові рамки, протягом якого часу він має погіршуватись, щоб Україна перейшла на наступний рівень, зазначив Кузін.

З його слів, зараз ситуація говорить про те, що найближчим часом Україна скоріш за все перейде на« жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки.

На питання про те, чи не уникнути локдауну в Україні, Кузін відповів: «Моє переконання що ні, але якщо ми будемо казати про «червоний» рівень епіднебезпеки, то на моє переконання він буде не раніше аніж листопад».