Поки рішення не справдилося, пропонуємо роздивитися це місце уважніше й запам’ятати, адже як інакше потім могти осягнути зміни? 

Департамент ЖКГ Луцькради оголосив тендер, пропозиції щодо якого приймали до 8 вересня. Очікувана вартість робіт становить 189 тисяч гривень, реченець для розроблення проєкту й проведення експертизи спливає 31 жовтня 2021 року, аж потому, як пояснює міська рада, можна буде оголосити відкриті торги на власне капремонт скверу. 

Нагадаємо, в грудні 2020 міський голова Луцька виступив усупереч намірам Федерації профспілок Волинської області добудовувати до Навчально-методичного центру на проспекті Відродження, 24 приміщення торгово-офісного центру центру. Ігор Поліщук написав на особистій сторінці у фейсбуку, а згодом проанонсував публічно, що сквер залишиться і принагідно буде облагородженим. Через півроку, на червневій сесії Луцької міськради, комунальному підприємству "Парки та сквери міста Луцька" відвели земельну ділянку площею 0,7412 га в безоплатне користування, задля облаштування і обслуговування скверу. 

Подейкують, що в сквері будуть модрини та інша рідкісна флора, а також достатнє освітлення, вимощені стежки для пішоходів, безпечна ділянка для дитячих забав 

Утім, цей сквер транзитним не назвеш.

Коли ви йдете повз Клуб ХХІ сторіччя, до прикладу, можете швидко опинитися по той бік дороги, тут же, якщо ви прямуєте зі сторони Балки, навпроти з-за дерев вигулькне приватна забудова. Не вірите? Давно були там і вже забули? Передивіться у нашому коротенькому відео.

А це кадри поруч скверу, якщо лишати позаду напрям до Лучеська й прямувати в сторону Північного ринку або проспекту Молоді, лишень кілька кроків і тротуар доводиться уявляти, бо ж де факто на цій напрочуд транзитій ділянці його нема.