Колишній очільник державного підприємства «Дороги Прикарпаття» Андрій Сазонов претендує на посаду директора департаменту інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації.

На сайті НАЗК міститься його декларація за 18 січня цього року як кандидата на посаду очільника департаменту, повідомляє «Перший».

Андрій Сазонов є колишнім директором державного підприємства «Дороги Прикарпаття». У липні 2021 року голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук раптово звільнила його з займаної посади. Офіційною причиною звільнення тоді вказали – невиконання умов контракту. Сам же Сазонов називав такі дії незаконним та обіцяв оскаржити їх у суді.

Згідно з декларацією кандидата на посаду за 2021 рік, сам Андрій Сазонов перетендує на посаду директора департаменту інфраструктури Волинської ОДА. У документі він зазначив, що не має у власності жодного об’єкту нерухомості чи транспортного засобу.

Його дружина Оксана Сазонова володіє квартирою площею 64 квадратні метри в селі Крихівці та земельною ділянкою площею одна тисяча метрів квадратних у селі Угринів, що на Івано-Франківщині. Жінка також має недобудоване домоволодіння площею 202,08 метрів квадратних у тому ж селі Угринів. Крім того, вона володіє автомобілем «Kia Forte» 2014 року випуску.

Андрій Сазонов вказав, що у 2021 отримав 804,5 тис. грн заробітної плати від державного підприємства «Дороги Прикарпаття». Дружина одержала понад 679 тис. грн доходу від підприємницької діяльності.

Наразі на сайті Волинської ОДА виконувачем обов’язків керівника департаменту вказаний Сергій Мишленик.

До слова, Андрій Сазонов очолив ДП «Дороги Прикарпаття» у 2019 році з моменту його створення. Підприємство займається замовленням робіт з будівництва, реконструкції, ремонту доріг місцевого значення, а також вулиць і доріг комунальної власності. У квітні 2021 року Андрій Сазонов отримав найвищу нагороду Івано-Франківщини «За заслуги перед Прикарпаттям». У липні 2021 року його звільнили з посади очільника ДП «Дороги Прикарпаття».

Андрій Сазонов також є радником на громадських засадах голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка. Він увійшов до складу робочої групи, яка відповідатиме за реставрацію та ремонт Олицького замку на Волині.