Компанія ПБС у 2021 році отримала з державного бюджету 7,9 млрд грн завдяки тендерам проекту «Велике будівництво», який ініціював президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє видання «Наші гроші». Агентство «РБК-Україна» зазначає, що ця компанія належить людям із оточення бізнесмена Ігоря Коломойського.

Серед усіх підрядників ПБС зайняла четверте місце за підсумками року за кількістю освоєних грошей.

Тільки у грудні компанія оточення Коломойського отримала з бюджету понад 2 млрд гривень, свідчать дані державного порталу spending.gov.ua. Нагадаємо, у 2020 році компанія ПБС збільшила доходи вчетверо завдяки участі у програмі президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». За даними ЗМІ, ТОВ «ПБС» записано на робітницю курорту Буковель Іванну Непік, – пише інформагентство.

Проект «Велике будівництво» стартував в Україні 2 березня 2020 року. Це спільна програма президента України Володимира Зеленського та уряду, реалізація якої передбачена за рахунок бюджетних коштів.

За даними «Української правди» , найбільші підрядники «Великого будівництва» за неповні два роки отримали з бюджету на ремонт доріг 116 млрд. гривень.