Пожежники, медики та поліцейські в одному місці. Ківерцівська громада планує зробити «Центр безпеки», де будуть знаходитися ці три служби. Це допоможе реагувати на виклики оперативніше. А громадяни матимуть один спільний номер телефону, щоб звернутися по допомогу.

У спецпроєкті «Громада Діє» медіа ШоТам розповідає, як громади адаптуються у війну і вчаться допомагати собі і іншим.

Ківерцівська громада береже Незалежність, бо дбає про безпеку мешканців та переселенців

«Збудували вже одне приміщення для проживання ВПО, зараз планується забудова ще одного приміщення, будуть будуватися будиночки. Дуже багато допомагаємо військовослужбовцям - і купуємо машини, і кошти видаємо. Дуже багато ми робимо для того, щоб все ж таки була Перемога за нами», - розповідає Олександр Ковальчук, Ківерцівський міський голова.

У громаді готуються будувати спеціальний «Центр безпеки». Це єдине місце, в якому будуть пожежники, медики та офіцери громади. Місцеві мешканці матимуть один номер телефону, за яким можуть звертатись для будь-якої ситуації. Це допоможе службам швидше реагувати на виклики.

«Буде набиратися один-єдиний номер, як в світі є 911, набиратися буде і вони будуть виїжджати туди», - каже міський голова.

Пожежну машину та авто швидкої подарували партнери зі Швеції. А пожежників вже одягли у нову сучасну форму від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Крім того, у громаді працює соціальний магазин для переселенців, де є одяг, взуття, засоби гігієни, посуд, матраци та навіть ліжка. Все це можна взяти безкоштовно.