Для масованого удару по Україні 15 листопада російські військові. ймовірно, використали значну частину систем високоточної зброї, яка у них ще залишилася.

Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни.

"Генштаб України повідомив, що українська ППО 15 листопада збила 73 російських крилатих ракет та всі безпілотники. Раніше під час скоординованих ракетних ударів Росії 10 жовтня українські ППО збили 43 крилаті ракети з 84 і 13 безпілотників із 24", — зазначили в інституті.

За словами аналітиків, збільшення відсотка знищення ракет в Україні свідчить про покращення української протиповітряної оборони за останній місяць. Український Генштаб пояснив це покращення ефективністю західних систем протиповітряної оборони.

ISW також оцінює, що російські війська значно виснажують свої запаси систем високоточної зброї, і, ймовірно, їм доведеться уповільнити темп своєї кампанії проти критичної української інфраструктури.

"Проте пошкодження енергетичної інфраструктури України навряд чи зломить дух українців, враховуючи покращення протиповітряної оборони України та нещодавні наземні перемоги в Херсонській області", — зазначили в інституті.