Альянс сколихнула звістка про удар ракет по Польщі. Кілька країн одразу сповістили про свою готовність захищати землі НАТО. Проте минув всього день і всі, включаючи Польщу, заспокоїли громадян тим, що приліт ракет був випадковістю, тому не вимагає такого жорсткого реагування.

Така поведінка політичних верхівок зрозуміла — НАТО і раніше показувала своє не бажання вступати у війну в Україні своїми військовими силами, щоб не переводити її у стан світової. Проте чи погодяться їх громадяни терпіти таку безпечність в реакціях та якою має бути крайня точка, яку росії таки не дозволять пересікати, обговорити в етері ГІТу з політтехнологом, експертом в сфері стратегічних комунікацій Денисом Богушем.

«Вони не хочуть воювати, тому обрали варіант посилити Україну. Вона отримає, я думаю, багато різної зброї, про яку ми не знаємо і потім вже Україна буде прикривати Польщу за допомогою своєї протиракетної та протиповітряної оборони», — пояснює Богуш.

Після чого доповнив свою думку:

«Інша історія — посилити свої кордони. Тобто вони зараз зрозуміли, що в них «дірява» система ППО. Всі кажуть: «Що там тих 5-7 кілометрів від кордону», але ті люди, які живуть в Польщі та Словаччині в районі цих 5-7-ми кілометрів — їм все рівно, вони ж думають, що живуть в країні НАТО, що вони захищені».

Тому в підсумку, при нинішній ситуації, НАТО опинилося на роздоріжжі і хоче піти від прямого втручання у війну, проте, як вважає політолог, це не вийде:

«Тим, що вони розтягують це задоволення, вони ще більше себе залучають до цієї війни. Тобто ця війна вже на території Польщі — всі цього хочуть не помітити і зробити вигляд, що такого не відбувається. Завтра будуть такі ж обстріли по Литві, Латвії і теж на таких 5-7 кілометрів — буде знов такий самий нещасний випадок».