Воєнний експерт Дмитро Снєгирьов розповів, чи буде нова спроба масованого наступу на Україну з території Білорусі.

Своїми спостереженнями він поділився в ефірі ГІТу.

Зі слів експерта, наразі чисельність російського континенту, який розташований на території Республіки Білорусь, недостатня, аби говорити про безпосередньо вторгнення з території РБ. Інформація, яка поширювалася Головним управління розвідки Міністерства оборони України, про можливість передислокації не територію Білорусі близько 20 тисяч російських мобілізованих не підтвердилася. Генштаб пізніше сам спростував цю інформацію.

Основна загроза, яка існує зараз із Білорусі  – це використання інфраструктури збройних сил цієї країни. Мова йде про аеродроми. В першу чергу  – це аеродроми, які зосередженні близько до кордону з Україною. За 40 кілометрів розташований аеродром, про який ми вже неодноразово говорили, з я кого запускаються іранські безпілотники, і з якого є загроза нанесення ракетних ударів з використанням системи с-300, які модифіковані для нанесення ударів по наземним цілям. Дальність ураження - від 100 до 200 км. Це і є основна загроза,  –  зазначив Снєгирьов. 

Окрім того, за словами експерта, територія Республіки Білорусь розглядається як плацдарм для військово-політичного тиску на країни Заходу. В першу чергу країни Балтії і Польщу.

Не випадково саме поляки розглядають можливість використання Білорусі як можливий плацдарм для подальших провокацій проти своєї країни,  –  підсумував він.