В Україні 73% мобільної мережі вже працює після наймасштабнішого знеструмлення. Найбільші проблеми у Донецькій та Запорізькій областях.

«Але енергетики та телеком-компанії працюють 24/7, щоб якомога швидше повернути людям зв‘язок на всій території України», – написав на своїй сторінці в Telegram віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. - Завдяки активній роботі енергетиків, які швидко відновили світло, мобільні оператори перепідключили половину базових станцій. Це дозволило мільйонам людей нарешті подзвонити рідним та дізнатися останні новини.

Ситуація значно покращилася у Кіровоградській, Дніпропетровській, Волинській, Миколаївській, Полтавській, Харківській та Житомирській областях. Зв‘язок також стабілізується у Черкаській, Львівській, Рівненській, Вінницькій та Чернівецькій областях. Ремонтні роботи тривають, працюємо далі.

«У інших областях поки що маємо труднощі зі зв‘язком. Найвідчутніші проблеми в Донецькій та Запорізькій областях», – зазначив Федоров.

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, в Україні немає жодної теплової (ТЕС) та гідроелектростанції (ГЕС), яка б не зазнала російських ракетних атак. Водночас магістральна високовольтна інфраструктура вже працює, найсерйозніші проблеми зберігаються на рівні обласних розподільчих мереж.