Минули проміжні вибори США і, як виявилось, росія знову намагалася втрутитись у порядок чужої країни.

Незважаючи на всю дезінформацію, фейки та «вкиди», якими намагалися вплинути на хід виборів та думки виборців недоброзичливці, результати достовірні.

Про це в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з спеціалістом з моніторингу соціальних мереж, представницею ГМ "ОПОРА" Анастасією Романюк.

«Соцмережі вважають ці вибори переможними з точки зору перемоги над дезінформацією. Тому що не було зафіксовано якихось масштабних хвиль, які розходились соціальними мережами», — розповіла Анастасія, але зазначила, що вони існували і були доволі відчутні.

Також Романюк підтвердила втручання ботоферми власника ПВК Вагнер євгенія пригожина та зазначила:

«Їхню діяльність цього разу помітили на так званих оригінальних соцмережах, куди значною мірою переїхали прихильники конспірологічних теорій та інші більш праворадикальні прихильники республіканської партії, члени суспільно-політичних рухів, — вона додала, — їхній удар був більш прицільним, оскільки вони інвестували лише у ті місця, де вже знаходиться дуже велика кількість прихильників тих наративів, які вони хочуть поширювати, яких легше мобілізувати до якихось дій».

Пригожин публічно та зухвало визнав свою участь та наголосив, що подібне втручання в життя інших країн продовжиться.

Наостанок Анастасія додала, що компанія МЕТА помітила діяльність китайської інформаційної операції, яка активно маніпулювала питанням України, намагаючись просувати ідею урізати фінансову та технічну підтримку України США. Проте компанія була не успішною, оскільки Мета її швидко ідентифікувала та заблокувала.