Канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі вважає малоймовірною перемогу росії в Україні.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

Зважаючи на підтримку Німеччиною атакованої України, стає все більш очевидним, «що росія не тільки не повинна виграти цю війну, але й не виграє її», – сказав Шольц у суботу на конференції партії СДПН в Котбусі.

Канцлер поновив обіцянку підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

"Ми робимо це фінансово, гуманітарно – і ми всі знаємо: також з поставками зброї".

Шольц знову наголосив на важливості своєї зустрічі з главою держави та лідером партії Китаю Сі Цзіньпіном, на якій обидва застерегли Кремль від використання ядерної зброї. 

Країни G20 також заявили, що ядерна зброя не повинна застосовуватись у цій війні. На нещодавньому саміті в Індонезії переважна більшість групи провідних промислово розвинених країн, що розвиваються, незважаючи на серйозні розбіжності в думках, рішуче засудили війну росії проти України.

Нагадаємо, Олаф Шольц закликав країну-агресора росію припинити бомбовий терор України. Він наголосив, що рФ більше не може виграти цю війну на полі бою, тому має відкрити шлях до мирних переговорів.

Він також заявив, що зацікавлений у збільшенні військової допомоги Україні. За його словами, йдеться насамперед про протиповітряну оборону.