Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виступив на підтримку сканадального законопроєкту 8271, який нещодавно ухвалила Верховна Рада. Про сам закон, чому він написаний недбало, а також, власне, реакцію Залужного розповів політичний експерт Тарас Чорновіл

Своїми думками він поділився в ефірі ГІТу. 

 Я вважаю, що Залужного таким чином пробують втягнути у дискредитацію. Суть в чому, закон написаний досить недбало, потреба в ньому мінімальна, бо він кардинально не міняє ситуацію, а трохи збільшує відповідальність. Головне в ньому є, що він виписаний брутально і зневажливо для військових. Зроблено все для того, щоб в суспільстві була негативна реакція на нього, – зазначив експерт.

Тарас Чорновіл стверджує, що цей законопроєкт писали не для юридичних наслідків, а саме для політичних: 

Вже журналісти The Economist пишуть, що в нашій владі, в силу ревнощів певних сил через те, що Залужний не підпадає під прямий контроль ОП, то його хочуть усунути з посади, дискредитувати. Він тримається за цю посаду, він це розуміє. Він перш за все є харизматичною постаттю і його відхід – це буде руйнування тої потужної команди, яка в Генштабі виникла, – зазначив він.

Політичний експерт додає, що відставка такого харизматичного лідера як Залужний погано вплине на саму армію України. 

Він тримається, він не хоче йти, але з іншого боку на нього йде тиск  і його весь час змушують до якихось поступок. І ось ця історія, цей виступ його на захист закону пов'язаний виключно з тим, щоб не дражнити гусей. Він знав, якщо він відмовиться це буде розкручено у його особистий конфлікт з Зеленським і ВР... Але ботоферми почали його дискредитувати якраз з іншого боку, що він підтримав цей закон, – додав Чорновіл.