Військовий експерт Олексій Гетьман розповів, чи справді в росії все так погано з озброєнням, як заявляють експерти з рф та в чому головна перевага України у війні. 

Своїми думками він поділився в ефірі ГІТу. 

В нас у багатьох людей вже почали з'являтися рожеві окуляри на очах і вони починаються вірити в те, що ми вже стоїмо за пів кроку до перемоги. Ні. Ворог  потужний, в нього ще дуже багато зброї  на складах,  в нього дуже багато зброї на лінії зіткнення, досі він в декілька разів перевищує по обстрілам артилерійським наші Збройні Сили, він перевищує наші сили у важкій техніці, літаках, людях, – каже він. 

Як зазначає Олексій Гетьман, Україна отримує перемоги не тому, що нас більше, а тому що ми використовуємо дуже сучасну тактику введення бою:

Завдяки цьому нам вдається отримувати перевагу навіть коли в нас менше зброї, менше боєкомплектів і менше людей. Це взагалі  ввійде в підручники історії і підручники бойових статутів інших країн, як можна меншою кількістю людей досягати перемог. 

Також Гетьман прокоментував заяви деяких російських блогерів й експертів про те, що в рф погане озброєння й не мотивована армія: 

Частково це відповідає дійсності.  Люди, які  в цьому розуміються, проаналізували фото з Енгельс-2 і сказали, що з тих літаків, які там стоять – тільки декілька – бойові літаки, які можуть здійснювати нальоти. Інше - це металобрухт. Те ж саме стосується їх танків. З тих 20 тисяч танків, про які вони казали, з них все покрали, що можна було. Були повідомлення, що люди, які відповідали за зберігання цієї техніки покінчили з життям. Тож так, вони постійно брешуть і домальовують щось... Тому так, в них не так багато зброї, як вони про себе розказують, але поки що її достатньо, аби вести такі кровопролитні бої, які зараз відбуваються на фронті.