У російському місті Енгельс Саратовської області в районі військового аеродрому вночі 26 грудня була оголошена повітряна тривога і пролунали вибухи.

Про це з посиланням на місцеві пабліки повідомив український військовий журналіст Юрій Бутусов.


Губернатор Саратовської області росії Роман Бусаргін після вибухів в Енгельсі написав, що "загрози для жителів абсолютно немає", повідомив  російський пропагандистський ресурс «РИА Новости».

«Жодної загрози для жителів абсолютно немає. Усі історії про евакуацію з міста - нахабна брехня, створена далеко за межами країни. Об'єкти цивільної інфраструктури не постраждали. Відомості про подію на військовому об'єкті перевіряють силові структури», – повідомив Бусаргін.

Тим часом видання Baza повідомляє, що площа пожежі після вибуху в Енгельсі становила 120 квадратних метрів. За попередніми даними, загинули 3 людини. Ще четверо були госпіталізовані.

Міноборони росії повідомило, що ППО збила український безпілотник під час підльоту до аеродрому "Енгельс" і підтвердило загибель трьох військових.

Нагадаємо, на аеродромі в Саратовській області зранку 5 грудня безпілотник упав на злітно-посадковій смузі аеробази «Энгельс-1». Пошкоджень зазнали два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95. Щонайменше двоє вояків росії отримали поранення, їх шпиталізували.

Також 6 грудня на світанку у російському місті Курськ сталася пожежа на аеродромі. Як повідомлялося, унаслідок атаки безпілотника в районі курського аеродрому загорівся нафтонакопичувач. Постраждалих немає.

Після цього у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що удари по двох російських стратегічних авіабазах, яких, ймовірно, 5 грудня завдали українські війська, продемонстрували здатність України зірвати кампанію ударів росії по українській інфраструктурі.