Адміністрація президента Байдена звернулася до американського Конгресу, щоб виділити додаткове фінансування допомоги Україні. США ставлять на нашу перемогу.

Чи це насправді так в етері ГІТу поговорили з провідним експертом міжнародного напрямку Мережі захисту національних інтересів «АНТС» (мережі ANTS) Максимом Кияком.

«В них немає іншого вибору насправді, тому що вони вже по-суті втратили Афганістан, скажемо так. Україну вони втратити не мають ніякого права, ні морального, ні політичного, тому вони змушені ставити на Україну. Бо вона насправді вже проголошена стратегічним партнером поза НАТО, тому США зобов’язані ставити на Україну до останнього», — описав причину Кияк.

Про наслідки цього він пояснив:

«Тому що, якщо вони втратять і Україну, це буде шаленим прецедентом, за який схопиться росія — вона піде далі. Вона піде і в Молдову, десь хтось говорить про Казахстан, звісно про країни Балтії, Польщу. Так само не варто забувати, що включиться і Китай — захоче собі Тайвань прихопити. Це дійсно може призвести до Третьої світової війни, яка вже в повзучому такому темпі проходить, але буде набирати оберти все більше і більше».

Наостанок Максим додав декілька слів для українців:

«Готуйтеся, не думайте, що з боєм курантів 31 грудня все зміниться і цей рік мине. Насправді наступний рік може бути доволі складним, тому готуйтеся, але перемога за нами, звісно».