Провідний експерт міжнародного напрямку мережі ANTS Максим Кияк вважає, що путін готовий іти до кінця.

Про це він заявив в етері Громадського Інтерактивного Телебачення.

"До власного кінця, тому що стратегічно путін уже програв. Росії ніколи не захопити державу, в якої весь народ обороняється", – уточнює пан Максим.

Про підтримку України у 2022 році країнами G7 і Європейським Союзом, позицію керівництва Франції, Німеччини у можливих переговорах з росією, про наївність західних політиків і лідерів думок щодо росії говоримо у підсумковому в 2022 році випуску спецпроєкту ГІТу "Волинь на варті. Разом до перемоги!".

"Макрон – це окремий випадок, тому що його дзвінки до путіна вже перетворилися на певний мем і жарт... Як можна надавати гарантії безпеки агресору? Макрон просто не в темі, як і Шольц. Але Шольц уже робить заяви, які більше відповідають дійсності", – розповідає Кияк.
"Є багато країн, з якими треба працювати: в Азії, Африці, Латинській Америці. І тут багато роботи не лише в української влади, але й громадських активістів, у медіа", – говорить експерт про завдання України в міжнародній політиці у 2023 році.

Окремо обговорили з паном Максимом позицію Китаю щодо війни росії проти України, про загрозу нападу КНР на Тайвань, про особливу позицію президента Туреччини і підтримку України турецьким суспільством.

"Угорське суспілььство зараз є доволі хворе", – коментує експерт чергову перемогу в 2022 році партії Віктора Орбана на парламентських виборах в Угорщині.

"Я вважаю, що демокартія буде відвойовувати свої позиції у світі, але для цього їй потрібно бути готовою захищати себе саму", – каже Кияк про перспективи 2023 року.

Шанси застосування путіним в Україні тактичної ядерної зброї Максим Кияк оцінює, як 60/40.

"Наступний рік буде важким, але він буде для нас успішним", – вважає експерт.

Більше дивіться у відео: