Російський диктатор путін записав новорічне звернення до громадян московії на тлі групи нібито російських військовослужбовців, принаймні частина з яких такими не є.

Відео опублікували в інтернеті ще о 14-й годині за київським часом – невдовзі після настання Нового 2023 року у східних регіонах росії – там звернення президента вже показали по телебаченню.

Реакція «Сибір. Реалії» звернула увагу, що однією з військових, які стоять позаду путіна під час відеозвернення була жінка, яка вже кілька разів з'являлася на кадрах поряд із російським диктатором – у різних ролях.

У вересні 2016 року путіна сфотографували на озері в Новгородській області разом із рибалками – вона була серед них. А в січні 2017-го цих людей помітили на різдвяній службі в новгородському монастирі.

Ця ж жінка грала продавчиню морозива у 2017-му та 2019 роках. Обидва рази "продала" морозиво путіну. На телеканалі НТВ вона тоді відрекомендувалася як Катерина Сафонова.

Дещо пізніше в етері державного телеканалу «росія» показали запис нагородження військових, які були показані на новорічному зверненні путіна. Згадану жінку там назвали гвардії капітаном медичної служби Федоренко Ганною Сергіївною