Незважаючи на численні неправильні рішення путіна, Служба оборонної розвідки Данії (FE) не бачить жодного безпосереднього ризику його усунення від влади.

Про це розповів співробітник розвідувальної служби Данії на ім’я Йоакім в інтерв’ю Berlingske.

У своєму щорічному звіті за 2021 рік FE заявив, що путін «дуже ймовірно» все ще буде лідером росії після наступних президентських виборів у 2024 році.

Проте датська розвідка применшила це значення у своєму звіті за 2022 рік до менш певного прогнозу про те, що путін, «ймовірно», залишиться при владі протягом наступних п’яти років.

«Ми не бачимо, щоб хтось збирався його скинути», – каже Йоакім.

Серед російських еліт ніхто не є достатньо сильним, оскільки їхня влада походить від путіна. FE також не бачить перспектив народного повстання.

«Але наша найбільша невизначеність стосується його здоров’я або того, що хтось його скине через погіршення здоров’я», – каже Йоакім.

Після вторгнення в деяких західних ЗМІ з’явилося все більше припущень щодо здоров’я путіна.

Тисячі людей у ​​соціальних мережах з надією коментували, коли бачили, як путін шкутильгає по Красній площі, чіпляється за свій стіл з якоюсь очевидною слабкістю в правій руці.

FE не вважає, що путін страждає на смертельну хворобу, а скоріше страждає від серйозного хронічного болю після кількох падінь і аварій.

Йоакім не хоче розповідати, що саме трапилося, чи розкривати джерело своєї інформації. Але це не просто вивчення відео в соціальних мережах.

Раніше різні ЗМІ повідомляли, що путін страждає від наслідків падіння з коня в 2000-х роках .

Нещодавно виявилося, що за останні кілька років він також отримав травми від занять дзюдо та грі в хокей.

«Ось що цікаво. Це хронічний біль, від якого він страждає вже досить довго, – каже Йоакім. – Тому він схильний сидіти і міцно хапатися за речі. Це щоб полегшити біль».

Водночас FE вважає, що раніше у путіна була одна з форм раку, і він лікувався від нього, коли почав війну, що могло вплинути на його рішення.

«На початку року у нього також було обличчя у формі місяця, що є ще одним відомим побічним ефектом такого ж гормонального лікування», – каже Йоакім.

Навесні російське розслідувальне видання Projekt опублікувало розгорнуту історію про лікарів, які протягом багатьох років обслуговували путіна. Судячи з висновків лікарів, які спостерігали за ним найчастіше, Projekt дійшов висновку, що у путіна міг бути рак щитовидної залози .

«Це, безперечно, гарна новина», – відповідає Йоакім, коли його запитують.

FE не очікує, що путін помре від цієї хвороби.

Але з часом це може змусити російські еліти вирішити, що їм потрібна сильніша людина біля керма.

«Наше тверде враження, що частина еліти дійсно бачить, що йде хибним шляхом».