Щоб створити сприятливі умови для ведення бізнесу та підприємницької діяльності на території Луцької громади в умовах воєнного стану, Луцькрада створила фонд підтримки підприємництва.

Відповідне рішення ухвалили на сесії Луцької міської ради 21 грудня, повідомляє пресслужба.

Депутати внесли зміни до Програми підтримки малого та середнього підприємництва Луцької територіальної громади на 2022-2026 роки, збільшивши обсяг фінансування Програми з бюджету громади на 2023 рік на 10 мільйонів 30 тисяч гривень.

Директор департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль коротко поінформував депутатів про те, кому буде надаватися фінансова допомога, якою є процедура та критерії відбору.

Фонд створений для реалізації заходів та проєктів цільової Програми підтримки малого і середнього бізнесу. Загалом бізнес може отримати кошти на відшкодування витрат на підтримку економічної активності, стабілізації діяльності, забезпечення соціальної стабільності та безпеки мешканців територіальної громади. А також реалізацію проєктів, міжнародних програм, організацію виставок, ярмарків, симпозіумів, аукціонів, розвитку інфраструктури, у тому числі: створення бізнес-інкубаторів, бізнес-центрів, консультаційних та інформаційних систем.