У Княгининівському ліцеї у четвер, 22 грудня, у рамках Всеукраїнського проєкту «Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню» відбувся форум, у якому взяли участь учні трьох волинських шкіл – учасників проєкту «Школа миру».

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Сприяти школам у розвитку миробудування та медіації шляхом поширення культури мирного вирішення конфліктів у дітей та молоді – така мета проєкту, який реалізовує Всеукраїнська громадська організація «Поруч». У рамках проєкту за кошти донорів учні спільно з вчителями мали змогу облаштувати «клас миру», отримати матеріали для його оздоблення, меблі, техніку, наочні та методичні матеріали.

«Клас миру» став ще одним якісно новим приміщенням у Княгининівському ліцеї. До його креативного оздоблення долучились діти, а отже вони любитимуть це місце, – сказав заступник голови Волинсьради Григорій Пустовіт. – Я переконаний, що такі проєкти допомагають нашим дітям вчитися, комунікувати та розвиватися інтелектуально. І те, як вміють педагоги ліцею залучати кошти на розвиток закладу та задля добробуту дітей, є прикладом не тільки для інших шкіл, але й для вихованців цього закладу».

Під час форуму учасники взяли участь у презентації «класу миру» в ліцеї та опанували нове у різноманітних майстер-класах, провели цікаві активності для учасників проєкту, педагоги поділились своїми враженнями та домовились про подальшу спільну співпрацю уже 3-х «Шкіл миру» Волині.

Участь у форумі взяли учні та вчителі  Княгинівського обласного ліцею, Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького – піонери «Школи миру» на Волині, та ліцею №5 імені Анатолія Кореневського Володимирської міської ради.

Також на форумі було представлено підсумки проєкту «Усміхатися, а не боятися» який спільно реалізували у квітні-травні 2022 року для дітей ВПО Rotary Club Luchesk.