Проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може заощадити країні в піковий години навантаження до 1,5 гігавата електроенергії.

Вже у січні кожен повнолітній громадянин України зможе безкоштовно отримати п'ять світлодіодних ламп замість старих ламп розжарювання. Про це у неділю, 25 грудня, йдеться у Telegram Мінреінтеграції.

«З нового року повнолітні українці зможуть безкоштовно отримати п'ять світлодіодних ламп замість старих ламп розжарювання і таким чином зробити свій внесок у балансування електросистеми України», - йдеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції зазначили, що проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може заощадити країні в пікові години навантаження на мережу до 1,5 гігавата електроенергії.

«Це суттєва економія. Наприклад, 50 млн LED-лампочок можуть розвантажити роботу цілого реактора атомної електростанції», - порівняли у відомстві.

Людині, яка вирішить скористатися програмою, потрібно буде попередньо залишити заявку на заміну ламп у додатку «Дія», прийти у відділення Укрпошти та обміняти п'ять ламп старого зразка на таку саму кількість світлодіодних.