Церква в с. Олеськ Волинської області після скандалу та більше, ніж пів року бюрократичних  поневірянь приєдналась до ПЦУ.

Про цю подію в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів священник православної церкви України Богдан Здрок.

Він підтвердив приєднання церкви до ПЦУ та розповів про проблеми, з якими стикнулись віряни за час пошуків та затвердження документів:

«Пів року люди мучаться, стоючи під храмом, моляться на дворі, мусять там відспівувати покійних і проводити всі церковні богослужбові обряди для того, щоб можна було хоча б якось бути із Богом».

Зі слів панотця Богдана, в травні, коли селяни вже прийняли рішення про перехід, було запропоновано проводити служби по черзі у храмі, але їм на це було відмовлено зі сторони московського патріархату.

Весь цей час до недавніх подій храм був опечатаний. Про причини цього священник розповів, що оскільки більшість парафіян села вирішили приєднатись до української церкви, але представники московського патріархату не захотіли іти назустріч і не дали проводити почергові богослужіння, то їх благочинний вирішив опечатати храм.

5 грудня мешканці Олеська отримали документи про приєднання до православної церкви України, але на цьому, як розповів наостанок Здрок, проблеми не закінчились:

«Адже ми ще сьогодні і завтра мабуть теж не зайдемо до церкви, тому що священник московського патріархату тримає ключі від церкви в себе і перешкоджає інвентаризації храму. Ми не можемо описати храм і подивитися, що там є».