Військовослужбовець ЗСУ Євген Карась вважає, що Збройні Сили України сьогодні краще підготовлені до війни в умовах зими, аніж армія рф. 

Таку думку він висловив в ефірі Громадського інтерактивного телебачення. 

У нас краще забезпечення, у нас більш притомні люди в Збройних Силах – вони мотивовані, і за рахунок мотивації ці люди будуть краще виживати, бо вони думають головою.  Росіяни, як кажуть, "відбивають номер". У них в цілому логіка, як і російські дороги і  здоровий глузд, – слабка ланка. Окрім того, на нас працює і нас підтримує близько 50-ти країн в той час як на росію працює хіба Іран. А в Ірані, я думаю, великі проблеми з теплими речима, – каже військовий. 

Євген Карась вважає, що зима для України ознаменується ще декількома визвольними операціями:

Можливо вони не будуть дуже масштабними, але, наприклад, Сватове до Нового року може повернутися в Україну. росіяни у Мелітополі, мені здається, теж не дотягнуть до весни і місто буде звільнене орієнтовно у січні.

Також військовий зауважив, що те, як швидко рашисти втечуть із Енергодару залежатиме від швидкості визвольної операції на напрямку Мелітополь-Бердянськ: 

Якщо там почнемо швидко просуватись, то й відповідно з Енергодару рашисти будуть тікати. 

Карась також додав, що у росіян наразі великі проблеми із забезпечення військових.

Так як голодували ці бовдури на Херсонщині, то у нас такого я не зустрічав... Далі буде зима, і чим гіршою буде логістика у росіян, тим більше таких проблем у них буде виникати, – підсумував він.