30 листопада стався вибух в посольстві України в Іспанії. Після цих подій до українських посольств в різних країнах Європи надіслали «закривавлені пакунки». Згідно цих подій ведуться слідчі дії.

Очевидно, такі ситуації не є співпадінням, а мають запланований характер та несуть в собі якусь мету. Припускається, що це задумано, як спроба залякати українців в особі дипломатичних осіб та послів.

Про це в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з громадським діячем, активістом, лідером ГО «С14» та військовослужбовцем ЗСУ Євгеном Карасем.

Відносно того, хто це робить та чому, Карась пояснив:

«Це корисні ідіоти на заході, які працюють в інтересах російських спецслужб. Фактично це продовження цих ударів по мирній інфраструктурі і подібні теракти ніяк не вплинуть на ситуацію на фронті».

В підсумку він пояснив причини та наміри таких дій тим, що окупанти несуть величезні втрати просуваючись при цьому на мізерно маленькі відстані і такі «успіхи» загрозливі для росії:

«Вони вдаються просто до терору. Терор, щоб якось напружити атмосферу в Європі. Там буде працювати їхня служба зовнішньої розвідки, будуть дипломати погрожувати: «От бачите, через те, що ви підтримуєте Україну, ми тепер будемо надсилати якусь маленьку вибухівку і ще щось», — спрогнозував Євген такий розвиток подій, — оце все, на що вони здатні. Це не призведе ні до яких статичних змін. Це просто спроба якось там тиснути, створити напруженість, щоб далі верещати, пищати: «Давайте нам перемирие, переговоры», тому що росії вони дуже потрібні».