У Херсонській області не припиняються вибухи та обстріли, серед загиблих є діти.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України.

У селах на Херсонщині, де перебувають російські війська, склалась дуже критична ситуація, знищено майже всю соціальну інфраструктуру. Через вбивство цивільного населення Херсонщини прокуратура відкрила низку кримінальних проваджень.

У Полтавській області зранку тихо. Постраждалих внаслідок учорашнього обстрілу аеродрому в Миргороді немає.

На Одесу ворог близько 6-ї ранку здійснив ракетну атаку. Сили ППО частину ракет знищили. Наслідки з'ясовуються.

Російські загарбники вночі вели обстріли з артилерії житлових районів Харкова, інформація про постраждалих уточнюється. Бої йдуть в Ізюмському напрямку Харківщини. Там триває евакуація людей. У Балаклеї, на тимчасово захопленій території, ворог стріляв по лікарні. Постраждалих немає, пацієнти і персонал потребують евакуації.

На Донеччині ситуація стабільно напружена. В Авдіївці, Мар'їнці, Красногорівці, Торецьку, Очеретинській громаді – обстріли, численні пошкодження житлових будинків, пряме влучання у школу, церкву. По Бахмуту російські війська випустили ракети. Є один загиблий цивільний. У Маріуполі ситуація без змін, місто залишається у блокаді.

На Луганщині агресор не припиняє обстріли міст, ідуть бої в окремих кварталах Рубіжного та Попасної. У Сєвєродонецьку сталося займання шістьох багатоповерхівок і магазину, у Рубіжному – п’ятьох об’єктів житлового фонду, у Лисичанську – двох. 2 квітня з області евакуювали 2700 людей. Найбільше з Лисичанська – 1800 людей.

На Миколаївщині ворог обстріляв один із населених пунктів. Інформація щодо руйнувань уточнюється. Вночі лунали повітряні тривоги по всій області. Тривають рятувально-пошукові роботі після ракетного удару в Миколаєві. Відновлюється електро- та газопостачання у звільнених від росіян населених пунктах.

Триває звільнення Чернігівської області від ворога. У громади, звільнені від рф, Чернігівська обласна військова адміністрація організовує доставку гуманітарної допомоги (продукти, ліки). 2 квітня ввечері вдалося доправити 10 швидких допомог, укомплектованих ліками. У Чернігові обстрілів не було, вночі оголошувалась одна повітряна тривога.

Київська область звільнена від військ рф. Вночі оголошувались декілька тривог, але загалом ситуація контрольована. Сили оборони продовжують зачищати визволені населені пункти, почалося розмінування. Дуже багато мін і пасток у населених пунктах уздовж Житомирської траси. Північ Бучанського та Вишгородського районів – найнебезпечніші місця. Збройні сили України продовжують там посилену зачистку. У визволених населених пунктах триває посилена комендантська година до 6.00 5 квітня.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській областях, на Житомирщині, Сумщині та Черкащині.