У день нападу гітлерівської Німеччини на Радянський Союз, 22 червня, представники міської і обласної влади поклали квіти із синьо-жовтими стрічками до пам’ятника «Поранений солдат» на меморіалі «Вічна слава» у Луцьку.

Волинська обласна військова адміністрація на своєму сайті з цього приводу написала:

«22 червня в Україні – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Щороку у цей день українці згадують мільйони людей, які загинули у Другій світовій війні. Представники влади та громадськості поклали квіти до підніжжя пам’ятника Невідомому солдату. До скорботного заходу долучилися перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко та заступник голови ОДА Юрій Гупало. Вічна пам’ять полеглим!»

А Луцька міська рада обмежилася такими словами:

«Сьогодні у нашому місті до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни відбулось покладання квітів до пам’ятника “Поранений солдат” на меморіальному комплексі “Вічна слава”. У вшануванні взяли участь Луцький міський голова Ігор Поліщук, представники обласної влади, прикордонної служби та небайдужі лучани».

На обидвох сайтах розмістили низку фотографій чиновників із придбаними за бюджетні кошти квітами із синьо-жовтими стрічками.

Крім Мовенка, Гупала, Поліщука, на фото також заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, народний депутат України В'ячеслав Рубльов,  голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, депутат Волинської обласної ради, заступник керуючого справами – начальник відділу організаційного забезпечення діяльності ради Юрій Ройко.

На світлинах також голова Луцької міської організації ветеранів України Валерій Севрюков, чоловік у камуфляжі, а також двоє чоловіків старшого віку, ймовірно, ветерани Збройних сил СРСР.

Притім на сайті Волинської обласної військової адміністрації через дві години після цієї публікації з'явився матеріал під назвою: «Велика Вітчизняна війна» – пропагандистський штамп родом з російської імперії».

У ньому, зокрема, є такий малюнок із нагадуванням: