Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Євросоюзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції ЄС проти росії не спрацювали.

Про це повідомляє видання Reuters.

«Необхідна нова стратегія, яка має зосередитися на мирних переговорах та складанні доброї мирної пропозиції… замість перемоги у війні», — сказав Орбан.

Як зазначається, у своєму виступі він зазначив, що західна стратегія щодо України будується на «чотирьох китах»: Україна може виграти війну з росією за допомогою західної зброї, санкції послаблять росію та дестабілізують її лідерство, санкції нашкодять росії більше, ніж Європі, і що світ вишикується в чергу на підтримку Європи.

Згідно його словами, ця стратегія вже зазнала невдачі, оскільки уряди в Європі «руйнуються як доміно», ціни на енергоносії різко зросли, і зараз потрібна нова стратегія.

«Ми сидимо в машині, у якої проколото всі чотири колеса: цілком ясно, що так війну не виграти», - сказав Орбан.

Угорський прем'єр додав, що таким чином Україна ніколи не виграє війну «просто тому, що російська армія має асиметричну перевагу».

Орбан заявив, що для мирних переговорів між росією та Україною немає жодних шансів.

«Оскільки росія хоче гарантій безпеки, цю війну можна закінчити лише мирними переговорами між росією та Америкою», - сказав він.

Водночас, Орбан знову повторив, що Угорщина — член НАТО - не втручатиметься у війну в Україні, бо це поставить під загрозу її населення.