У гміні Гароафа повіту Вранча в Румунії перекинувся автобус, який прямував за маршрутом Україна – Туреччина. В автобусі їхали 43 людини, переважно українці, дорослі та діти. 23 особи були доставлені до лікарні для надання медичної допомоги. Інших пасажирів доставили до центру розміщення.

Про це повідомляє румунське видання Romania Posts.

Схоже, зазначають журналісти, водій не впорався з керуванням, в'їхав у кювет, і автобус перекинувся.

«23 людини були доставлені до лікарні для медичного огляду, але ніхто не перебуває у важкому стані. Одна людина отримала вивих плеча та була госпіталізована, ще одна людина нібито мала політравму хребта, але лікарі все ще оглядають людей, які прибули до відділення невідкладної допомоги лікарні швидкої допомоги повіту Фокшань.
Решту пасажирів автобуса доставили до Центру прийому біженців, а потім до Центру розміщення біженців. Близько обіду вони будуть відправлені в Україну, і ми забезпечимо їх транспортування до кордону», – сказав префект Нікушор Халічі.

Аварія сталася близько 2:45 ночі в суботу, 27 серпня.

«Водій автобуса з українцями, які прибули з Туреччини і прямували в Україну, на в’їзді в Гароафу, приблизно за 300 метрів з правого боку, у напрямку руху Фокшани – Бакеу, не впорався з керуванням, колесом і з'їхав у кювет. В автобусі були матері з дітьми. Був активований Червоний план втручання, близько 13 машин швидкої допомоги втрутилися на місце», – заявив мер комуни Гароафа Лауренціу Дьякону.