Під час переговорів президенти Казахстану та Азербайджану Касим-Жомарт Токаєв та Ільхам Алієв показали кремлівському диктатору путіну справжню "денацифікацію". Лідери спілкувалися своїми рідними мовами, без перекладачів та не використовуючи російської.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на відео переговорів.

Зустріч, у рамках якої було підписано декілька важливих угод, відбулася 24 серпня. Головною родзинкою події стало спілкування лідерів. Так, Алієв і Токаєв, які досконало володіють англійською та російською, відмовилися від їх використання, використовуючи свої національні мови.

Проблем із взаєморозуміння не виникло, не знадобились і перекладачі. Азербайджанська та казахська мови належать до тюркських, азербайджанська – це огузька група, а казахська – кипчацька група.

Рішення відмовитися від "загальнозрозумілої" може бути пов'язане з експансіонізмом російської Федерації, президенти надіслали своєрідний сигнал путіну про те, що вони не поділяють його агресію і не проти дистанціюватися від любителя захищати російськомовних.

Нагадаємо, раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв зробив різку заяву з приводу "незалежності" так званих "Донецької та Луганської народних республік".