Згідно з наказом начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка від 26.03.2022 №66 «Про використання транспортних засобів для потреб Збройних сил України та інших збройних формувань», на Волині з 26 березня по 24 квітня вилучили і передали для потреб ЗСУ 17 автомобілів, на яких їздили п'яні водії.

Про це повідомляє Волинська обласна військова адміністрація.

Відповідно до наказу, вилучати автівки уповноважили головне управління Національної поліції в області спільно із обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. В обласній військовій адміністрації, згідно з нормативно-правовими документами, такі накази погоджували, а рішення про вилучення транспортного засобу ухвалювало командування відповідної військової частини.

Таким чином, з 26 березня по 24 квітня 2022 року у Волинській ОВА було погоджено накази військового командування про відчуження 10 транспортних засобів для потреб військових частин на території області.

Також ще 7 автівок на Волині вилучено згідно наказу командира військової частини, що розташована у Харківській області.

В ОВА додають, що з 24 квітня 2022 року відчуження транспортних засобів у фізичних та юридичних осіб було заборонено відповідно до листа військової частини Міністерства оборони України від 15.04.2022 №501/19/3/5/219 ОК «Захід». 

Притім, як зазначає Центр журналістських розслідувань «Сила правди»,  загалом на Волині зупиняли нетверезих водіїв на 377 транспортних засобах, найбільше затримали легкових автомобілів – 206 одиниць. Значно менше інших видів авто: фургонів – 19, вантажних автомобілів – 11, мікроавтобусів – 6, кросоверів – 4, мінівенів – 3, позашляховиків – 1.

Тим часом на Рівненщині, Буковині, Хмельниччині військовим передали десятки авто, які вилучили у п'яних водіїв.