Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що візит МАГАТЕ на захоплену російськими окупантами на Запорізьку атомну електростанцію не приніс належних результатів.

Як заявив він в інтерв'ю Wirtualna Polska, світ ігнорує загрозу, яку несе захоплення росіянами ЗАЕС.

Данілов розчарований результатами візиту МАГАТЕ на Запорізьку АЕС, оскільки окупанти не забрали звідти зброю, вибухівку і не пішли за межі електростанції.

"Спочатку передбачалося, що місія вирушить в Енергодар через Росію, але ми протестували. У підсумку вона потрапила туди через Україну, але ми домовилися, що її супроводжуватимуть незалежні журналісти. Зрештою пресу не допустили, а МАГАТЕ нічого не зробила. Вони повинні були наполягти на збереженні цих домовленостей, тому що світ повинен мати інформацію з незалежних джерел. Світ ігнорує загрозу захоплення Запорізької АЕС", - наголосив секретар РНБО України.

Він обурений, що світова спільнота не бачить масштабів можливої трагедії, до якої можуть призвести дії російських окупантів.

"Скільки зла і нещастя ще потрібно зробити росіянам, щоб світ нарешті це побачив? У 2008 році Росія відібрала частину території Грузії, і всі не надали цьому значення. У 2014 році вона анексувала Крим, реакція була схожою. Через кілька місяців вона вбила 298 осіб, що летіли в малайзійському Boeing 777. Це наслідки потурання терористам. Масштаби насильства зростають", - попередив Данілов.