Бої на Донецькому напрямку тривають. Проте, Соледар не захоплений окупантами.

Це підтвердив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, яке він записав зі Львова.

«Зараз держава-терорист та її пропагандисти намагаються вдати, ніби якась частина нашого міста Соледара – майже повністю зруйнованого окупантами міста – ніби це якийсь здобуток Росії. Вони будуть подавати – і вже подають – це своєму суспільству так, щоб підтримувати мобілізацію і щоб давати надію тим, хто за агресію. Але бої тривають. Донецький напрямок – тримається. І ми без перерви навіть на один день робимо все, щоб посилити українську оборону. Наш потенціал зростає. І я дякую всім нашим партнерам, які допомагають у цьому», – сказав президент.

Також Зеленський наголосив, що сьогодні у Львові для України прозвучали важливі новини. Польща ухвалила рішення про передачу Україні танків, а Литва передає зенітні системи – ту зброю, якої ми потребуємо для захисту від іранських дронів, для захисту нашої енергетики.

«Дякую Гітанасу за цей черговий прояв незмінної та принципової підтримки України, яка почалася ще до 24 лютого і триватиме до нашої перемоги. Почув сьогодні цю впевненість іще раз і від Анджея, і від Гітанаса – ми разом пройдемо шлях до відновлення безпеки України та всієї Європи, до відновлення нашої територіальної цілісності, до відновлення миру. Російська агресія має програти. І так і буде», – зазначив президент.

Повідомляється, що президенти сьогодні дуже змістовно проговорили питання інтеграції України як до Євросоюзу, так і до НАТО. Президент зазначає, що вже цього року маємо вийти на відчутний прогрес у європейській інтеграції.

«Звичайно, ми сьогодні говорили й про ситуацію на полі бою. Про те, зокрема, що російська агресія вичерпається тільки тоді, коли російські амбіції не матимуть жодної іншої альтернативи, окрім програшу. Всі російські амбіції – і на фронті, і в політиці, в економіці, в юридичній площині. Танки західного зразка – це робота всієї нашої антивоєнної коаліції і це новий рівень нашого потенціалу», – додав глава держави.